Brusinková omáčka s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 0 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 47.9 mg
- Vláknina 97.7 mg
- Vitamín A 97.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku (do rozpuštění cukru) za občasného promíchání přivedeme k varu vodu, med, cukr a citrónovou šťávu. Do vroucí směsi přidáme brusinky, vanilku a jemně nastrouhaný hřebíček. Za občasného míchání přivedeme k varu.
-
2
Na mírném ohni pokračujeme ve vaření dalších 10 - 15 minut, aby se brusinky rozvařily a směs dostala podobu husté omáčky. Poté stáhneme ze sporáku, můžeme ještě dochutit solí, pepřem a citrónovou šťávou.