Brusinková omáčka s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Brusinky
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Hřebíček
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 špetka Sůl
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 47.9 mg
  • Vláknina 97.7 mg
  • Vitamín A 97.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku (do rozpuštění cukru) za občasného promíchání přivedeme k varu vodu, med, cukr a citrónovou šťávu. Do vroucí směsi přidáme brusinky, vanilku a jemně nastrouhaný hřebíček. Za občasného míchání přivedeme k varu.

  • 2

    Na mírném ohni pokračujeme ve vaření dalších 10 - 15 minut, aby se brusinky rozvařily a směs dostala podobu husté omáčky. Poté stáhneme ze sporáku, můžeme ještě dochutit solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu