Roláda se sýrem Mascarpone a s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Jahody zahradní
  • 50 g Jahody zahradní
  • 200 g Mascarpone
  • 30 g Mandle plátky
  • 1 kávová lžička Tresť mandlová
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 122.3 mg
  • Draslík 86.9 mg
  • Vláknina 2484.4 mg
  • Vitamín A 2484.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roláda: očištěné jahody propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat na sítu, poté je nakrájíme na plátky. Do sýra Mascarpone vmícháme mandlovou tresť. Vejce vymícháme s cukrem ve vodní lázni do lesklé husté hmoty. Mísu s vaječnou hmotou odstavíme z plotny, do hmoty prosejeme hladkou mouku a s horkou vodou rozmícháme do hladkého těsta. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicm papírem, plát těsta pečeme asi 10 minut do zlatova. Ihned po upečení těsto na plechu svineme do rolády a svinuté těsto zabalené v utěrce necháme vychladnout. Poté těsto rozvineme, potřeme sýrem Mascarpone, na rozetřený sýr rozložíme 3/4 plátků jahod a roládu opět svineme.

  • 2

    Konečná úprava: svinutou roládu položíme na servírovací talíř, posypeme ji moučkovým cukrem, plátky mandlí a zbytkem plátků jahod.

  • 3

    Vychladlou roládu servírujeme vychladlou, nakrájenou na plátky, většinou jako lehké pohoštění.

Komentáře k receptu