Studená višňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 19 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 310.4 mg
- Vláknina 6234 mg
- Vitamín A 6234 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 150.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté višně vypeckujeme, rpzkrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, povaříme 5 - 10 minut. Smetanu smícháme spolu s moukou, cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a medem. Smetanovou směs přilijeme k višním, dobře promícháme a povaříme dalších 5 minut (do bodu varu). Ihned stáhneme ze sporáku.
-
2
Podle vlastní chuti osolíme a necháme mírně vychladnout. Potom polévku vložíme do lednice, kde ji vychladíme úplně.
-
3
Polévku rozdělíme podle porcí do jednotlivých polévkových misek a podáváme.