Hovězí nudličky s křehkým těstem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Linecké (křehké) těsto
  • 200 g Telecí ledviny
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 50 ml Víno červené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 301.3 mg
  • Draslík 172.3 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehké těsto rozválíme do podoby pizzy a lehce nařízneme na osminky. V misce si vidličkou rozšleháme 1 vejce, kterým následně potřeme těsto. Rozehřejeme si troubu na 200°C a dáme těsto na 15 minut péct.

  • 2

    Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a na nudličky pokrájené maso dáme na 5 minut osmahnout spolu s nakrájenou ledvinou. Poté přidáme do pánve víno a sójovou omáčku. Důkladně promícháme a dochutíme solí s pepřem.

  • 3

    Maso rozdělíme na talíře, přiložíme 2 kousky pečeného těsta a podáváme.

Komentáře k receptu