Sorbet z rebarbory pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Cukr moučkový
  • 450 g Reveň (Rebarbora)
  • 225 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Cukr hroznový (glukóza)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 361 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme šťávu z citronu a cukr, zahříváme na mírné teplotě, dokud se nerozpustí.

  • 2

    Omyjeme rebarboru a posekáme na asi 2,5 centimetru dlouhé kousky. Kousky vložíme do kastrolu a vaříme 8 minut, aby rebarbora změkla. Odstavíme z plotny, ochladíme na pokojovou teplotu.

  • 3

    Vložíme směs do mixéru, rozmixujeme do hladka. K rozmixované kaši přidáme glukózový sirup a vmícháme.

  • 4

    Vložíme kaši do stroje na výrobu zmrzliny a zmrazíme. Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním.

Komentáře k receptu