Kukuřičné šišky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 9 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 133.5 mg
- Draslík 157.1 mg
- Vláknina 6663.3 mg
- Vitamín A 6663.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 630.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vhodném hrnci přivedeme k varu osolené mléko s cukrem. Přisypeme krupici, za stálého míchání uvaříme hustou hladkou kaši. Necháme ji vychladnout, přidáme vejce, postupně vsypeme kukuřičnou mouku, rukou vypracujeme těsto, mělo by být hladké a tužší. Z těsta pomoci dlaní tvarujeme šišky dlouhé 6 - 7 cm.
-
2
Vložíme je do vroucí osolené vody, povaříme 8 - 10 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme vločky, moučkový i vanilkový cukr, chvilku opražíme a stáhneme z ohně.
-
4
Okapané, ještě teplé šišky podle porcí naskládáme na jednotlivé talíře. Posypeme opraženými vločkami, každou porci polijeme teplým tekutým medem a podáváme.