Kukuřičné šišky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Pšeničná krupice
  • 250 g Mouka kukuřičná
  • 100 g Ovesné vločky
  • 70 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 6 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 157.1 mg
  • Vláknina 6663.3 mg
  • Vitamín A 6663.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 630.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vhodném hrnci přivedeme k varu osolené mléko s cukrem. Přisypeme krupici, za stálého míchání uvaříme hustou hladkou kaši. Necháme ji vychladnout, přidáme vejce, postupně vsypeme kukuřičnou mouku, rukou vypracujeme těsto, mělo by být hladké a tužší. Z těsta pomoci dlaní tvarujeme šišky dlouhé 6 - 7 cm.

  • 2

    Vložíme je do vroucí osolené vody, povaříme 8 - 10 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme vločky, moučkový i vanilkový cukr, chvilku opražíme a stáhneme z ohně.

  • 4

    Okapané, ještě teplé šišky podle porcí naskládáme na jednotlivé talíře. Posypeme opraženými vločkami, každou porci polijeme teplým tekutým medem a podáváme.

Komentáře k receptu