Kachna s opečeným ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1000 g Kachna domácí
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 300 ml Víno bílé
  • 16 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 plátek Ananas
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1221 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 289.8 mg
  • Draslík 461.9 mg
  • Vláknina 3921.1 mg
  • Vitamín A 3921.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas oloupeme, pokrájíme na silnější plátky a namočíme do studené vody s trochou octa.

  • 2

    Cibuli i mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce, postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vyjmout kostru.

  • 4

    Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

  • 5

    Poté kachnu rozdělíme na 6 porcí, osolíme, ze všech stran opečeme spolu s cibulí a mrkví na rozpáleném sádle do zlatova.

  • 6

    Opečené porce kachny vyjmeme a přendáme do jiné nádoby. Do sádla, ve kterém se kachna pekla, přidáme mouku, zasmahneme, zalijeme suchým bílým vínem a 3 lžícemi vody. Vzniklou řídkou omáčku osolíme, přidáme chilli koření, vložíme zpět porce kachny, přikryjeme a ve středně rozehřáté troubě dusíme do měkka.

  • 7

    Zatím připravíme máslové noky. Do 400 ml osoleného horkého mléka přidáme 40 g másla, tenkým praménkem přisypeme 200 g hrubé mouky. Za stálého míchání vaříme, až se těsto přestane lepit na vařečku i na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.

  • 8

    Poté postupně vmícháme 3 vejce, pomocí lžíce vykrajujeme noky a vhazujeme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 5 minut, poté uvařené noky necháme okapat.

  • 9

    Ananas osušíme, lehce poprášíme paprikou a opečeme na 80 g másla.

  • 10

    Porce kachny klademe na talíře, na ně pokládáme ananas, obložíme uvařenými máslovými noky, přelijeme omáčkou, posypeme nasekanými arašídy.

Komentáře k receptu