Kachna italská
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Rajčata
- 250 g Špagety
- 150 g Šunka uzená
- 100 g Sýr Parmezán
- 100 g Sádlo škvařené
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Solamyl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kachna mražená
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1859 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 162 g
- Sodík 983 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 170.2 mg
- Draslík 276.3 mg
- Vláknina 2261.2 mg
- Vitamín A 2261.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme rajčata. Křížem na nich nařízneme slupku, spaříme je ve vroucí vodě, oloupeme, překrájíme na čtvrtky a vymačkáme.
-
2
V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme rajčata s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme na kraji plotny „táhnout“ po celou dobu pečení kachny. Nevaříme!
-
3
Špagety uvaříme v osolené vodě s 1 lžící oleje. Uvařené propláchneme studenou vodou a dáme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky, nastrouháme sýr, špagety překrájíme, přidáme vejce, špetku soli a pepře a vše promícháme.
-
4
Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran důkladně osolíme, naplníme špagetovou nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
-
5
Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
-
6
Z kachny odstraníme nitě a rozdělíme ji na porce, které položíme na talíř, obložíme nakrájenou nádivkou a přelijeme vypečenou šťávou.
-
7
Na porce navršíme rajčata a posypeme petrželkou. Jinou přílohu nepodáváme.