Hrozinková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 5 dl Masový vývar
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 263.3 mg
  • Vláknina 2032.3 mg
  • Vitamín A 2032.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky omyjeme a dáme do misky. Přilijeme 2 dl vody a necháme je namočené 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme masový studený vývar a metličkou jíšku rozšleháme dohladka. Povaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme hrozinky, dochutíme třtinovým cukrem, octem a necháme přejít varem. Nakonec přidáme čerstvé máslo.

  • 3

    Omáčkou přelévame dušené nebo vařené maso či ryby.

Komentáře k receptu