Voňavé zázvorky

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 350 g Cukr krupice
  • 25 g Zázvor mletý
  • 450 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 76.9 mg
  • Draslík 36.5 mg
  • Vláknina 1164.1 mg
  • Vitamín A 1164.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, žloutky a vejce vložíme do misky. Vše důkladně metlou ušleháme do husté světlé pěny. Prosátou mouku s kypřicím práškem a jemně nastrouhaným zázvorem vmícháme do žloutkové pěny. Vypracujeme na těsto, do kterého podle potřeby přidáme mouku. Těsto se nemá drolit, mělo by být hladké a dobře se dát rozválet.

  • 2

    Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném válu na velký plát, silný 5 - 6 cm. Vykrajovací formičkou vykrajujeme různé tvary, které skládáme na pečicím papírem vyložený plech. Necháme je na plechu 190 minut odpočinout a vysušit.

  • 3

    Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 150 stupních 15 - 20 minut. Upečené zázvorky by měly mít stejnou barvu, jako když je vkládáme do trouby. Proces pečení zbytečně neprodlužujeme, protože zázvorky víc nezměknou.

Komentáře k receptu