Jambalaya z lososa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1514 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 117.6 mg
- Draslík 1079.3 mg
- Vláknina 5884 mg
- Vitamín A 5884 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chorizo pokrájíme na drobné kostičky. Lososa nakrájíme na kostičky o velikosti sousta. Na pánvi rozpálíme olej a minutu na něm smažíme chorizo. Poté dáme chorizo stranou, do pánve nasypeme rýži, vše zalijeme vývarem a pod pokličkou pět minut vaříme.
-
2
Rýži zamícháme, přidáme chorizo, lososa, necháme dalších deset minut. Nyní přidáme krevety a nasekanou jarní cibulku. Opět zakryjeme pánev, necháme dalších 5 minut na mírném ohni.
-
3
Jakmile se vypaří všechna tekutina, pokrm dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.