Vepřový špíz na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 613.3 mg
- Vláknina 5319.3 mg
- Vitamín A 5319.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké míse smícháme olej, kurkumu, pepř a sůl. Ke všemu prolisujeme česnek a důkladně promícháme. Na kostičky pokrájené maso promícháme s marinádou a dáme stranou odležet.
-
2
Po cca 15 minutách na špejli napíchneme maso, přidáme jeden plátek nektarinky, plátek papriky a postup opakujeme.
-
3
Špízy dáme do trouby a pečeme 15 minut na 180°C. Jakmile je maso propečené, můžeme podávat.