Tuňákový burger
Suroviny
- 400 g Tuňák obecný
- 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 kávová lžička Majonéza
- 4 kávová lžička Kečup
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 16 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 99.3 mg
- Draslík 361.5 mg
- Vláknina 2812.5 mg
- Vitamín A 2812.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku dáme do mixéru, přidáme dva plátky chleba a rybí maso. Směs na hrubo namixujeme, přidáme do mixéru vejce, sůl, pepř a vše ještě chvíli mixujeme, nesmíme však směs rozmixovat úplně do hladka.
-
2
Vytvoříme placku o velikosti rozříznuté housky, rozpálíme gril, potřeme olejem a maso grilujeme z každé strany cca 5 minut, dokud není pěkně propečené. Housku potřeme kečupem, majonézou, přidáme plátek rajčete a grilované maso. Ihned podáváme.