Krevetkové chlebíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 45 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 63.9 mg
- Vláknina 3245.3 mg
- Vitamín A 3245.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chlazené krevety vhazujeme do vařící osolené vody. Vaříme 3 - 5 minut, scedíme, necháme vychladnout a vyloupeme.
-
2
Zatím vyrobíme sardelové máslo: utřeme v misce změklé máslo do pěny se sardelovou pastou a s prolisovaným stroužkem česneku.
-
3
Z veky nakrájíme plátky silné 1 cm, které ořízneme na obdélníky o rozměru 7 x 4 cm. Tyto chlebíčky nejprve tence namažeme sardelovým máslem, pomocí ozdobné trubičky nastříkáme majonézu, urovnáme na ně vařené krevetky, dozdobíme velmi tenkým řezem citronu, proužkem kapie a kouskem zelené petrželky.