Zapékané sardinky s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 47 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 349.7 mg
- Draslík 29.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze sardinek slijeme olej, vyjmeme je z konzervy, odstraníme páteře a na 30 minut je ponoříme do studené vody, poté je scedíme.
-
2
Nudle vaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, rozprostřeme na dno ohnivzdorné mísy, na ně urovnáme sardinky.
-
3
Bešamelovou omáčku přivedeme k varu, odstavíme z plotny, zašleháme do ní žloutky a vmícháme máslo. Omáčku přelijeme přes ryby a přibližně 15 minut zapékáme v troubě, předehřáté na 170°C.
-
4
Podáváme v nádobě, ve které jsme sardinky zapékali.