Zapékané sardinky s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Nudle domácí
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 240 g Sardinky v oleji
  • 300 ml Omáčka bešamelová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 349.7 mg
  • Draslík 29.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sardinek slijeme olej, vyjmeme je z konzervy, odstraníme páteře a na 30 minut je ponoříme do studené vody, poté je scedíme.

  • 2

    Nudle vaříme asi 10 minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, rozprostřeme na dno ohnivzdorné mísy, na ně urovnáme sardinky.

  • 3

    Bešamelovou omáčku přivedeme k varu, odstavíme z plotny, zašleháme do ní žloutky a vmícháme máslo. Omáčku přelijeme přes ryby a přibližně 15 minut zapékáme v troubě, předehřáté na 170°C.

  • 4

    Podáváme v nádobě, ve které jsme sardinky zapékali.

Komentáře k receptu