Jablkový koláč z piškotového těsta
Suroviny
- 270 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 350 g Mouka polohrubá
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 300 g Jablka
- 100 g Rozinky bílé
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Čokoláda na vaření
- 80 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 5 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 94.8 mg
- Vláknina 2469.8 mg
- Vitamín A 2469.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání zašleháme žloutky, vanilkový cukr. Následovně zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a skořici. Omytá jablka zbavíme jádřinců a jemně nastrouháme. Spolu s rozinky přimícháme zlehka do těsta.
-
2
Hotové těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby, při 160 stupních pečeme 40 minut.
-
3
Upečený pekáč necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladnout. Nakonec koláč krájíme na úhledné čtverce.