Zapečený kozí sýr s roketou
Suroviny
- 300 g Vepřový bok
- 300 g Sýr kozí
- 150 g Roketa
- 20 g Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.24 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 45 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 407.6 mg
- Vláknina 1684.5 mg
- Vitamín A 1684.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kozí sýry podélně rozpůlíme, bůček nakrájíme na drobné kostičky, roketu opláchneme okapat.
-
2
Bůček vysmažíme na oleji, škvarky vyjmeme z oleje a necháme na ubrousku okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek s olejem, octem hořčicí, cukrem, solí a pepřem.
-
3
Na plech (vyložený pečicím papírem) vložíme půlky sýra a zapečeme v troubě předehřáté na 240°C, až sýr začne povolovat a hnědnout.
-
4
Na talíře rozdělíme roketu, posypeme bůčkovými škvarky, přelijeme zálivkou a na každý talíř položíme porci zapečeného sýra. Ihned podáváme.