Olivová tapenáda s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1764 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 119.7 mg
- Vláknina 4734.8 mg
- Vitamín A 4734.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru nasypeme ančovičky včetně nálevu, vypeckované olivy, okurku a limetkovou šťávu. Česnek oloupeme a přidáme ke zbytku surovin. Vše rozmixujeme do hladka, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, necháme 15 minut odležet v ledničce.