Listový salát s klobásou
Suroviny
- 300 g Salát hlávkový
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Ředkvička
- 150 g Klobása - Čabajka
- 100 g Ananas
- 40 g Máslo čerstvé
- 70 ml Ananasová šťáva
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 303 mg
- Vláknina 4110.8 mg
- Vitamín A 4110.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy římského salátu a špenátové listy probereme, propereme, odstraníme vodu a necháme okapat. Potom saláty nakrájíme na velikost sousta. Očištěné ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáme do vhodné misky.
-
2
Na kolečka nakrájenou klobásu opečeme v pánvi na rozpáleném másle, přidáme k surovinám v misce. Ananas necháme okapat, nakrájíme na malé kousky, které dáme také do misky.
-
3
Do vhodné nádoby dáme ocet, sůl, pepř, kari koření, přilijeme ananasovou šťávu z kompotu. Metlou vše prošleháme, za stálého míchání všleháme olej.
-
4
Hotovou zálivkou přelijeme salát v misce. Důkladně promícháme a necháme v lednici 10-15 minut odležet.