Listový salát s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Salát hlávkový
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Ředkvička
  • 150 g Klobása - Čabajka
  • 100 g Ananas
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 70 ml Ananasová šťáva
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 303 mg
  • Vláknina 4110.8 mg
  • Vitamín A 4110.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy římského salátu a špenátové listy probereme, propereme, odstraníme vodu a necháme okapat. Potom saláty nakrájíme na velikost sousta. Očištěné ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáme do vhodné misky.

  • 2

    Na kolečka nakrájenou klobásu opečeme v pánvi na rozpáleném másle, přidáme k surovinám v misce. Ananas necháme okapat, nakrájíme na malé kousky, které dáme také do misky.

  • 3

    Do vhodné nádoby dáme ocet, sůl, pepř, kari koření, přilijeme ananasovou šťávu z kompotu. Metlou vše prošleháme, za stálého míchání všleháme olej.

  • 4

    Hotovou zálivkou přelijeme salát v misce. Důkladně promícháme a necháme v lednici 10-15 minut odležet.

Komentáře k receptu