Úhoř na římský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrášek
  • 20 g Olej rostlinný
  • 200 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 kg Úhoř říční
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 64.4 mg
  • Vláknina 2660 mg
  • Vitamín A 2660 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme a osolíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 100 g oleje, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je necháme na cedníku chvíli okapat.

  • 3

    V rendlíku rozpustíme 50 g másla, na které vložíme hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky, přidáme hrášek, opečené porce úhoře, osolíme a zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut.

  • 4

    Porce úhoře vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřáté talíře a uchováme v teple.

  • 5

    Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme omáčku v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme.

  • 6

    Vzniklou omáčkou přelijeme porce úhoře a podáváme.

Komentáře k receptu