Úhoř na římský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 46 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132.5 mg
- Draslík 64.4 mg
- Vláknina 2660 mg
- Vitamín A 2660 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme a osolíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme 100 g oleje, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je necháme na cedníku chvíli okapat.
-
3
V rendlíku rozpustíme 50 g másla, na které vložíme hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky, přidáme hrášek, opečené porce úhoře, osolíme a zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut.
-
4
Porce úhoře vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřáté talíře a uchováme v teple.
-
5
Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme omáčku v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme.
-
6
Vzniklou omáčkou přelijeme porce úhoře a podáváme.