Krevetová směs na tortilly

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Olej olivový
  • 60 g Šalotka
  • 120 g Paprika zelená
  • 20 g Chilli paprička
  • 4 g Kmín drcený
  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 4 g Sůl
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Rajčatová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 194.9 mg
  • Vláknina 1619.8 mg
  • Vitamín A 1619.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme, rozkrájíme nadrobno, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme, zelenou papriku zbavíme jádřince, lusk nakrájíme na nudličky, krevetám odlomíme hlavy, ocásky, zbytek trochu pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s paprikou, chilli papričkou, promícháme a smažíme zhruba 5 minut. Přisypeme krevety, osolíme, opepříme, okmínujeme, přilijeme rajčatový protlak, rajčatovou šťávu a zvolna dusíme asi 10 minut. Výsledný pokrm by měl být hustý.

Komentáře k receptu