Houbový salát s jahodami
Suroviny
- 200 g Hlíva ústřičná
- 60 g Máslo čerstvé
- 150 g Rajčata
- 200 g Jahody zahradní
- 10 g Kopr čerstvý
- 100 g Cizrna konzervovaná
- 40 ml Olej olivový extra panenský
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 2 kávová lžička Ocet malinový
- 0.5 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 247.1 mg
- Vláknina 5709.5 mg
- Vitamín A 5709.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlívu ústřičnou očistíme, opláchneme pod studenou vodou, nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme. Ochutíme solí, pepřem.
-
2
Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenké plátky. Omytá rajčata a jahody pokrájíme na osminky.
-
3
Do misky dáme vinný ocet, malinový ocet, sůl, pepř a olivový olej. Vše dohromady metlou dobře prošleháme.
-
4
Do salátových misek rozdělíme hlívu ústřičnou, naaranžujeme rajčata, jahody, cibuli. Každou porci posypeme nasekaným koprem. Nakonec přidáme okapanou cizrnu a podáváme.