Zálivka s estragonem pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 12 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 608.5 mg
- Vláknina 5217.3 mg
- Vitamín A 5217.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si čistou sklenici se šroubovacím víkem.
-
2
Do sklenice vlijeme olej, přidáme oloupaný a rozdrcený stroužek česneku, moučkový cukr, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu vymačkanou z jednoho citronu, nadrobno nasekaný čerstvý estragon, smetanu. Osolíme a opepříme.
-
3
Sklenici zašroubujeme a pořádně protřeseme, aby se všechny ingredience spojily dohromady. Potom necháme minimálně hodinu odležet v chladu. V ledničce vydrží až týden.