Sýrové suflé s jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 51 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 327.6 mg
- Draslík 145.6 mg
- Vláknina 461 mg
- Vitamín A 461 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 427.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko v kastrůlku mírně zahřejeme, namočíme do něho nakrájené housky. V pánvi rozpustíme 50 g másla, osmahneme na něm zelenou část jarní cibulky, přidáme navlhčené housky, chvilku smažíme a odstavíme ze sporáku.
-
2
V misce utřeme 50 g másla do pěny, přidáme žloutky, jemně nastrouhaný muškátový oříšek a strouhaný sýr. Vše dobře promícháme, smícháme spolu s mléčnou a houskovou směsí. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme. Nakonec zlehka vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.
-
3
Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a naplníme do 3/4 připravenou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupňové teplotě po dobu 20 minut.