Polévka z jarní zeleniny
Suroviny
- 67 g Celer bulvový
- 113 g Pórek
- 133 g Rajčata
- 15 g Sůl
- 6.7 g Petržel - nať
- 267 g Zelí hlávkové bílé
- 27 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Mrkev kořen
- 133 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 67 g Petržel kořen
- 350 g Brambory
- 130 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 48 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 5.2 mg
- Draslík 315.2 mg
- Vláknina 6775.8 mg
- Vitamín A 6775.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu a brambory pečlivě očistíme a opláchneme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
-
2
Když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní na malé kousky nakrájená rajčata a zelený hrášek.
-
3
Vše zalijeme smetanou, ve které jsme promíchali prosátou, krátce opraženou mouku, osolíme, promícháme a krátce povaříme.
-
4
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.