Salát z garnátů a vepřového masa pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 92 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 21.2 mg
- Draslík 188.6 mg
- Vláknina 6174.5 mg
- Vitamín A 6174.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 729.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle návodu na obalu uvaříme rýžové vermicelli. Vepřové maso pokrájíme na kousky a uvaříme. Mrkev omyjeme, oškrábeme a pokrájíme na tenké nudličky. Čtyři salátové listy rozdělíme na poloviny.
-
2
Do větší ploché mísy vlijeme vlažnou vodu a namočíme do ní asi na 20 sekund plátky rýžového papíru. Pokládáme je na utěrku.
-
3
Na okraj plátku rýžového papíru položíme polovinu salátového listu. Na salátový list dáme lžíci rýžových vermicelli, trochu mrkvových nudliček, vepřového masa, fazolových výhonků a lístek thajské bazalky.
-
4
Zvedneme roh plátku rýžového papíru a přetočíme přes obsah. Založíme po stranách, aby vznikl pevný váleček.
-
5
Na část umístěnou hned po zatočení vložíme 3 garnáty, lístek koriandru a máty. Dotočíme závitek, aby byly vidět garnáty i lístky bylinek. Rýžový papír stočíme do válečku a posledním skladem umístíme na tác, aby se závitek sám vlastní vahou slehl. Položíme na něj navlhčenou utěrku, která na něm bude ležet, než vytvoříme další závitek. Podáváme.