Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 2008.1 mg
- Vitamín A 2008.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si smícháme mouku (asi 5 g mouky si schováme na pomoučnění válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
-
2
Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama.
-
3
Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme těsto do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.