Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 255 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 2008.1 mg
  • Vitamín A 2008.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si smícháme mouku (asi 5 g mouky si schováme na pomoučnění válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.

  • 2

    Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama.

  • 3

    Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme těsto do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.

Komentáře k receptu