Dip zeleninový pro alergiky na laktózu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 450 g Fazole
  • 340 g Olivy černé
  • 750 g Sýr sójový - Tofu
  • 500 ml Sójový jogurt bílý
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Paprika zelená
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Avokádo
  • 0.5 ks Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 188 mg
  • Vláknina 7418.3 mg
  • Vitamín A 7418.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oloupeme avokádo. Rozřízneme a odstraníme z něj pecku. V misce ho rozmačkáme vidličkou společně se šťávou vymačkanou z jednoho citronu.

  • 2

    Na dno misky rozložíme konzervované fazole. Přidáme k nim rozmačkané avokádo, další vrstvu sójového jogurtu a posypeme chilli kořením.

  • 3

    Zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílé žebroví. Rozkrájíme na kostičky. Rozložíme rovnoměrně na vrstvu v misce. Černé olivy vypeckujeme a rozpůlíme a vytvoříme z jejich půlek další vrstvu v misce. Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké měsíčky a navrstvíme na olivy. Oloupeme červenou cibuli, nasekáme nadrobno a zasypeme s ní rajčata. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka a bílé žebroví. Nakrájíme na proužky a rozložíme na rajčata. Tofu rozdrobíme a posypeme jím vrstvy v misce. Nakonec zasypeme koriandrem a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu