Nákyp z prosných vloček a tvarohu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 20 g Cukr vanilka
  • 60 g Ovesné vločky
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 203.1 mg
  • Draslík 193.4 mg
  • Vláknina 5556 mg
  • Vitamín A 5556 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kostky, dáme je do misky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Do tvarohu vmícháme žloutky, vanilkový cukr, ovesné vločky, podle vlastní chuti cukr a vše dobře promícháme. Žloutkovou směs smícháme spolu s tuhým sněhem vyšlehaným z bílků. Do směsi zlehka vmícháme připravená jablka.

  • 3

    Pečicí formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravenou směs a vložíme do předehřáté trouby. Při 180stupňové teplotě pečeme přibližně 35-40 minut.

  • 4

    Hotový nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu