Nákyp z prosných vloček a tvarohu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 18 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 203.1 mg
- Draslík 193.4 mg
- Vláknina 5556 mg
- Vitamín A 5556 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kostky, dáme je do misky a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Do tvarohu vmícháme žloutky, vanilkový cukr, ovesné vločky, podle vlastní chuti cukr a vše dobře promícháme. Žloutkovou směs smícháme spolu s tuhým sněhem vyšlehaným z bílků. Do směsi zlehka vmícháme připravená jablka.
-
3
Pečicí formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravenou směs a vložíme do předehřáté trouby. Při 180stupňové teplotě pečeme přibližně 35-40 minut.
-
4
Hotový nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem.