Zapečené batáty s tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory sladké (Batáty)
  • 300 g Tykev
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 858 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 156.7 mg
  • Draslík 493.9 mg
  • Vláknina 5230 mg
  • Vitamín A 5230 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty oškrábeme a spolu s dužinou z tykve nastrouháme nahrubo. Vsypeme do mísy, přidáme vejce, strouhaný parmezán, posekané lístky tymiánu, olivový olej, mouku a důkladně promícháme. Přendáme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.

  • 2

    Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu