Zapečené batáty s tykví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 23 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 156.7 mg
- Draslík 493.9 mg
- Vláknina 5230 mg
- Vitamín A 5230 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oškrábeme a spolu s dužinou z tykve nastrouháme nahrubo. Vsypeme do mísy, přidáme vejce, strouhaný parmezán, posekané lístky tymiánu, olivový olej, mouku a důkladně promícháme. Přendáme do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.
-
2
Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a podáváme.