Zapečená tykev s mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1116 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 18.6 mg
- Draslík 514.4 mg
- Vláknina 6867.5 mg
- Vitamín A 6867.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev oloupeme, vybereme semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Chlebovou střídku natrháme na menší kousky, vložíme do misky, zalijeme mlékem a necháme chvíli nasáknout. V pekáčku rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme do světle žluté barvy. Mimo oheň přidáme tykev, střídku s mlékem, posypeme strouhankou, strouhaným Parmezánem, podle chuti osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
-
2
Zapečenou tykev rozdělíme na talíře a ihned podáváme.