Tykvový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 0 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 409.6 mg
- Vláknina 7313.7 mg
- Vitamín A 7313.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev rozkrojíme, vyřízneme dužinu a nakrájíme na kostky. Vsypeme do hrnce, přisypeme rozinky, cukr, mletou skořici, špetku mletého muškátu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Velmi zvolna vaříme 10 až 15 minut, aby tykev změkla, ale aby se nezozvařila.
-
2
Tykvový kompot rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.