Tykvový kompot

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tykev
  • 40 g Cukr krupice
  • 15 g Skořice mletá
  • 60 g Rozinky tmavé
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 409.6 mg
  • Vláknina 7313.7 mg
  • Vitamín A 7313.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev rozkrojíme, vyřízneme dužinu a nakrájíme na kostky. Vsypeme do hrnce, přisypeme rozinky, cukr, mletou skořici, špetku mletého muškátu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Velmi zvolna vaříme 10 až 15 minut, aby tykev změkla, ale aby se nezozvařila.

  • 2

    Tykvový kompot rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu