Crostini s tapenádou pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 38 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 231.4 mg
- Vláknina 6693 mg
- Vitamín A 6693 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru nebo kuchyňského robotu vložíme vypeckované černé a zelené olivy, přidáme olivový olej, opláchnuté kapary, nadrobno nasekanou petrželku, filety z ančoviček, přilijeme šťávu vymačkanou z poloviny limetky, moučkový cukr, opepříme. Umixujeme v hustou pastu.
-
2
Oloupeme cibuli, nasekáme nadrobno a zalijeme šťávou vymačkanou z druhé poloviny limetky. Necháme hodinu odpočinout.
-
3
Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem a pomažeme olivovým olejem a opražíme.
-
4
Na osmažené krajíčky chleba nanášíme tapenádu a ozdobíme cibulkou marinovanou v limetkové šťávě.