Crostini s tapenádou pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 115 g Olivy černé
  • 55 g Ančovička - filety
  • 115 g Olivy zelené
  • 8 krajíc Chléb bezlepkový
  • 120 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Limetka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 231.4 mg
  • Vláknina 6693 mg
  • Vitamín A 6693 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru nebo kuchyňského robotu vložíme vypeckované černé a zelené olivy, přidáme olivový olej, opláchnuté kapary, nadrobno nasekanou petrželku, filety z ančoviček, přilijeme šťávu vymačkanou z poloviny limetky, moučkový cukr, opepříme. Umixujeme v hustou pastu.

  • 2

    Oloupeme cibuli, nasekáme nadrobno a zalijeme šťávou vymačkanou z druhé poloviny limetky. Necháme hodinu odpočinout.

  • 3

    Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem a pomažeme olivovým olejem a opražíme.

  • 4

    Na osmažené krajíčky chleba nanášíme tapenádu a ozdobíme cibulkou marinovanou v limetkové šťávě.

Komentáře k receptu