Bezlepkové těstoviny s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Uzené maso vařené
  • 30 g Olej olivový
  • 20 g Mouka bezlepková
  • 120 g Zelí kysané
  • 200 g Bezlepkové těstoviny
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 196.5 mg
  • Vláknina 4218.5 mg
  • Vitamín A 4218.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme bezlepkovou mouku a za stálého míchání ji osmažíme dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájené kysané zelí, promícháme a pod poklicí dusíme 10-15 minut. Zelí dochutíme solí, pepřem a cukrem. Přidáme uzené maso, promícháme a krátce osmažíme.

  • 2

    Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1.5 litru vody s lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme k nim zelí s uzeným masem, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu