Bezlepkové těstoviny s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 32 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 196.5 mg
- Vláknina 4218.5 mg
- Vitamín A 4218.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme bezlepkovou mouku a za stálého míchání ji osmažíme dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájené kysané zelí, promícháme a pod poklicí dusíme 10-15 minut. Zelí dochutíme solí, pepřem a cukrem. Přidáme uzené maso, promícháme a krátce osmažíme.
-
2
Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1.5 litru vody s lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme k nim zelí s uzeným masem, promícháme a podáváme.