Husí žaludky po vinařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 150.5 mg
- Vláknina 1413 mg
- Vitamín A 1413 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
-
2
Očištěné husí žaludky překrojíme, vypereme a dáme do hrnce se studenou vodou. Na plotně pomalu zahřejeme na 90°C, scedíme, znovu vypereme, necháme okapat a nakrájíme na středně velké kousky.
-
3
v kastrolu rozškvaříme slaninu, na které dorůžova opečeme nakrájené žaludky. Ty přendáme do jiné nádoby a na tuku v pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, opět zasmahneme, zalijeme vínem, povaříme, vrátíme husí žaludky, zamícháme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a na velmi mírném ohni vaříme doměkka.
-
4
Před podáváním zjemníme máslem.