Pečená husa se zelnými lokšemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 934 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 72 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 250.1 mg
- Draslík 709.6 mg
- Vláknina 4172.2 mg
- Vitamín A 4172.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou husu omyjeme, zbavíme konců křídel, osušíme, zevnitř i zvenku osolíme a pokmínujeme, vložíme do pekáče se sádlem, umístíme do trouby, rozehřáté na 170°C. Přikryjeme a pečeme bez podlévání. Přibližně po dvou hodinách husu odkryjeme, obrátíme, sebereme přebytečný tuk a pečeme ještě půl hodiny.
-
2
Zelí nakrájíme, osolíme, přidáme kmín, zalijeme 150 ml vody a vaříme do sucha. Vařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl, vejce a žloutky, zpracujeme na poddajné těsto, přimícháme vychladlé zelí, vytvarujeme malé placičky, které opečeme na pánvi v tuku, který jsme sebrali.
-
3
Upečenou husu přendáme do jiné nádoby, necháme trochu vychladnout a rozdělíme na porce, které udržujeme teplé.
-
4
Šťávu se sádlem slijeme na pánev a necháme vysmahnout. Solamyl rozmícháme ve 200 ml studené vody, nalijeme do pánve na šťávu a krátce povaříme.
-
5
Porce husy přelijeme šťávou a podáváme s osmaženými placičkami.