Zapékaný pstruh se sýrem Gouda a s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 753.6 mg
- Vláknina 2873.5 mg
- Vitamín A 2873.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruha vykucháme, očistíme a omyjeme. Potřeme olivovým olejem, celého posypeme kmínem, pepřem, solí a necháme ho chvílku odležet. Mezitím do mísy nastrouháme nahrubo sýr. Omyjeme a rozkrájíme jablka, vykrojíme jadřince, jablka oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
-
2
Pstruha vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem. Rybu posypeme sýrem a celou obložíme jablky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova přibližně 20 minut.