Husa po anglicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 81 g
- Sodík 1019 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 157.6 mg
- Draslík 990 mg
- Vláknina 9155 mg
- Vitamín A 9155 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu střední velikosti omyjeme, osušíme, zbavíme poslední části křídel a zevnitř i zvenku ji dobře osolíme. Z opraných malých jablek odstraníme vypíchnutím jádřince a opepříme je. Jablky naplníme husu, otvor zašijeme, husu vložíme do trouby na pekáč s rozehřátým sádlem a 150 ml vody.
-
2
Husu nejprve přikrytou pozvolna dusíme, po hodině a půl ji necháme po obou stranách do měkka upéci. Během pečení mělce propichujeme tučné části, aby se sádlo lépe vypékalo.
-
3
Upečenou husu přeložíme do jiné nádoby, polovinu sádla slijeme. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, pak ji zalijeme 200 ml vody se lžičkou Solamylu, provaříme, podle chuti přisolíme.
-
4
Husu nasekáme na porce, rozdělíme na talíře a obložíme pečenými jablky.
-
5
Porce podáváme s vařenými bramborami a přelité šťávou.