Husa po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Husa domácí
  • 800 g Jablka
  • 600 g Brambory vařené
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 999 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 1019 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 157.6 mg
  • Draslík 990 mg
  • Vláknina 9155 mg
  • Vitamín A 9155 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu střední velikosti omyjeme, osušíme, zbavíme poslední části křídel a zevnitř i zvenku ji dobře osolíme. Z opraných malých jablek odstraníme vypíchnutím jádřince a opepříme je. Jablky naplníme husu, otvor zašijeme, husu vložíme do trouby na pekáč s rozehřátým sádlem a 150 ml vody.

  • 2

    Husu nejprve přikrytou pozvolna dusíme, po hodině a půl ji necháme po obou stranách do měkka upéci. Během pečení mělce propichujeme tučné části, aby se sádlo lépe vypékalo.

  • 3

    Upečenou husu přeložíme do jiné nádoby, polovinu sádla slijeme. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, pak ji zalijeme 200 ml vody se lžičkou Solamylu, provaříme, podle chuti přisolíme.

  • 4

    Husu nasekáme na porce, rozdělíme na talíře a obložíme pečenými jablky.

  • 5

    Porce podáváme s vařenými bramborami a přelité šťávou.

Komentáře k receptu