Zapečené těstoviny s mušlemi a pórkem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Pórek
- 40 g Smetana 16% (pochoutková)
- 400 g Těstoviny vařené (průměr)
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 10 g Paprika mletá sladká
- 80 g Sýr Čedar
- 300 g Mušle svatojakubské
- 20 g Petržel kudrnka
- 6 ml Olej olivový
- 400 ml Vývar rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1203 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 78.5 mg
- Draslík 506.4 mg
- Vláknina 6412.5 mg
- Vitamín A 6412.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso z mušlí a krátce osmahneme. Mušle vyjmeme, do stejné pánve vsypeme pórek, orestujeme, zasypeme moukou, mletou paprikou, promícháme, zalijeme vývarem a povaříme, dokud směs nezhoustne. Přimícháme mušle a odstavíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Vařené těstoviny smícháme se smetanou, petrželkou, směsí z pánve, vložíme do pekáčku, který jsme vymazali máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme zhruba 15 minut.