Americké lívance pro alergiky bez ořechů
Suroviny
- 200 g Maliny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 5 polévková lžíce Sirup javorový
- 0.12 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 3 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 212.6 mg
- Vláknina 8512.8 mg
- Vitamín A 8512.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
-
2
Do směsi uděláme důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.
-
3
Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
-
4
Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.