Müsli s medem bez ořechů
Suroviny
- 85 g Banány
- 55 g Corn flakes - kukuřičné
- 85 g Maliny
- 85 g Med včelí
- 55 g Meruňky
- 45 g Dýňová semínka
- 45 g Křížaly (sušená jablka)
- 170 g Vločky ovesné
- 85 g Rozinky tmavé
- 30 g Rýže pufovaná
- 85 g Vločky otrubové
- 250 ml Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 22 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 8.9 mg
- Draslík 421.8 mg
- Vláknina 8322.5 mg
- Vitamín A 8322.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem.
-
2
Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
-
3
Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
-
4
Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například s malinami, s pokrájeným banánem. Servírujeme s jogurtem.