Tousty s rajčaty a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 250.5 mg
- Vláknina 2888.3 mg
- Vitamín A 2888.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku, pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané je najemno nasekáme.
-
2
V misce smícháme 3 lžíce oleje s větší částí bylinek, opepříme a osolíme. Olejovou směsí potřeme z obou stran nakrájené plátky bagety, rozložíme je na plech s pečícím papírem a dozlatova opečeme v troubě, předehřáté na 220°C.
-
3
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a nakrájíme je na malé kousky.
-
4
V pánvi rozehřejeme zbývající olej, dáme do něj prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, ocet, cukr a zbylé bylinky. Vše za občasného míchání 5 minut vaříme, aby se směs důkladně prohřála.
-
5
Rajčatovou směs rozdělíme na opečené bagety, podle chuti je opepříme a osolíme a teplé podáváme.