Pečené kuře plněné kysaným zelím s jablky pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Jablka
  • 3 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1038 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 764 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 304.8 mg
  • Draslík 904.4 mg
  • Vláknina 4535 mg
  • Vitamín A 4535 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěné a omyté kuře osušíme, osolíme i zevnitř a posypeme kmínem. Omyjeme a oloupeme jablka a vykrojíme jádřince tak, aby jablka zůstala celá. Do břišní dutiny dáme kysané zelí s jablky. Kuře uzavřeme párátky a vložíme do pekáče. Kuře podlijeme vodou, pokryjeme ho plátky másla a slaniny. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 1-1.5 hodiny dozlatova. Během pečení kuře otáčíme a poléváme výpekem.

  • 2

    Upečené kuře rozporcujeme a servírujeme se zelím a jablky.

Komentáře k receptu