Grilovaná plněná krkovička s nivou pro celiaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 26 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 111.8 mg
- Draslík 888.2 mg
- Vláknina 3110 mg
- Vitamín A 3110 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva plátky vepřové krkovičky omyjeme, osušíme a podélně ostrým nožem je rozkrojíme tak, že utvoříme kapsy. Sýr nivu nastrouháme nahrubo do misky. Očistíme a na tenká kolečka pokrájíme šalotku, kterou promícháme s nivou a touto směsí naplníme masové kapsy. Důkladně je uzavřeme párátky, potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme bezlepkovým grilovacím kořením a necháme v chladničce 20 minut odležet.
-
2
Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Plněné plátky položíme na alobal, posypeme zeleninou, pokapeme zakysanou smetanou a grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 15-20 minut. Během grilování maso otáčíme.