Grilovaná plněná krkovička s nivou pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Vepřová krkovička
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 111.8 mg
  • Draslík 888.2 mg
  • Vláknina 3110 mg
  • Vitamín A 3110 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plátky vepřové krkovičky omyjeme, osušíme a podélně ostrým nožem je rozkrojíme tak, že utvoříme kapsy. Sýr nivu nastrouháme nahrubo do misky. Očistíme a na tenká kolečka pokrájíme šalotku, kterou promícháme s nivou a touto směsí naplníme masové kapsy. Důkladně je uzavřeme párátky, potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme bezlepkovým grilovacím kořením a necháme v chladničce 20 minut odležet.

  • 2

    Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Omytou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Plněné plátky položíme na alobal, posypeme zeleninou, pokapeme zakysanou smetanou a grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 15-20 minut. Během grilování maso otáčíme.

Komentáře k receptu