Pečený králík na česneku s anglickou slaninou pro celiaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 572 mg
- Vláknina 2382.5 mg
- Vitamín A 2382.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z králíka (např. stehna zadní) omyjeme, osušíme, ochutíme solí, drceným kmínem a dáme do pekáčku. Očistíme a omyjeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu do pekáčku. Maso pokryjeme plátky anglické slaniny a másla. Podlijeme 2 dl vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso otáčíme, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka přibližně 90 minut. Před koncem pečení (cca 5 minut) polijeme králíka smetanou.