Pečený králík na česneku s anglickou slaninou pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 240 g Králičí maso
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 572 mg
  • Vláknina 2382.5 mg
  • Vitamín A 2382.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z králíka (např. stehna zadní) omyjeme, osušíme, ochutíme solí, drceným kmínem a dáme do pekáčku. Očistíme a omyjeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu do pekáčku. Maso pokryjeme plátky anglické slaniny a másla. Podlijeme 2 dl vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso otáčíme, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka přibližně 90 minut. Před koncem pečení (cca 5 minut) polijeme králíka smetanou.

Komentáře k receptu