Bramborový nákyp s jablky a mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 37 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 230.8 mg
- Draslík 1058.5 mg
- Vláknina 9619.8 mg
- Vitamín A 9619.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté brambory nakrájíme na malé kostky, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. Potom je scedíme a necháme k dalšímu použití.
-
2
Mleté maso vložíme do misky, přidáme namočenou housku, vejce, prolisovaný česnek a vypracujeme těsto. Jablka pokrájíme na malé kousky, které spolu s brambory přimícháme do směsi. Podle vlastní chuti dosolíme, opepříme, vše dohromady ještě jednou promícháme.
-
3
Směs přeložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka krájenou papriku. Vložíme do trouby, při 200 stupňové teplotě pečeme 25 - 30 minut.
-
4
Teplý nákyp nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře.