Do červena opékané brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 10.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stejně velké brambory uvaříme se slupkou v hrnci s osolenou vodou. Brambory nevaříme úplně doměkka, necháme je trochu tužší. Potom je scedíme a usušíme.
-
2
Ve velké pánvi, anebo ve fritovacím hrnci, brambory na oleji opékáme do červena a křupava.