Prejt z pohanky pro celiatiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Pohanka
  • 15 g Cibule
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.6 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 558.1 mg
  • Vláknina 18948 mg
  • Vitamín A 18948 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 1,6 dl vody, 0,5 lžičkou soli a pohanku uvaříme doměkka. Vaříme ji 10-14 minut. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Přidáme uvařenou pohanku, oloupaný rozetřený česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti, majoránku a 1/2 vejce. Směs důkladně promícháme. Pekáček vymažeme 1 lžící oleje, vysypeme bezlepkovou strouhankou a z mísy vyklopím prejt do pekáčku. Ochladíme ho a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.

Komentáře k receptu