Prejt z pohanky pro celiatiky
Suroviny
- 80 g Pohanka
- 15 g Cibule
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.6 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
- 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 14 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 558.1 mg
- Vláknina 18948 mg
- Vitamín A 18948 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 1,6 dl vody, 0,5 lžičkou soli a pohanku uvaříme doměkka. Vaříme ji 10-14 minut. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) ji osmažíme dozlatova. Přidáme uvařenou pohanku, oloupaný rozetřený česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti, majoránku a 1/2 vejce. Směs důkladně promícháme. Pekáček vymažeme 1 lžící oleje, vysypeme bezlepkovou strouhankou a z mísy vyklopím prejt do pekáčku. Ochladíme ho a dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.