Tuňák uzený na koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1243 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 558.8 mg
- Vláknina 2279 mg
- Vitamín A 2279 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tuňáka (bez kůže) osolíme a opepříme. Větší hrnec vysteleme čtyřmi vrstvami alobalu, na něj nasypeme rozdrcený celý pepř, cukr a drcený badyán, na koření postavíme kovový pařáček na knedlíky, potáhneme papírem na pečení, na něj položíme porci tuňáka. Hrnec postavíme na oheň, jakmile se z hrnce začne kouřit, rychle zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň. Necháme péct 10 minut a odstavíme.
-
2
Maso z tuňáka by mělo být propečené a prouzené, vonět po pepři a badyánu.