Tresčí filety se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 300 g Cuketa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 800 g Treska aljašská
  • 100 g Olivy nakládané
  • 10 g Olej olivový extra panenský
  • 40 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1512 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1278.8 mg
  • Vláknina 6862.5 mg
  • Vitamín A 6862.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky osolíme, opepříme, rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nadrobno, cukety podélně rozkrojíme a pokrájíme na plátky. Plech potřeme máslem, na něj vyskládáme rybí filety, pokapeme citronovou šťávou a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Během pečení rybu jednou otočíme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět. Přidáme rajčata, cukety, plátky oliv, strouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme podle chuti a dusíme 20 minut.

  • 3

    Na talíře upravíme porce ryby a přelijeme zeleninovou omáčkou.

Komentáře k receptu