Tresčí filety se zeleninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1512 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1278.8 mg
- Vláknina 6862.5 mg
- Vitamín A 6862.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky osolíme, opepříme, rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nadrobno, cukety podélně rozkrojíme a pokrájíme na plátky. Plech potřeme máslem, na něj vyskládáme rybí filety, pokapeme citronovou šťávou a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Během pečení rybu jednou otočíme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět. Přidáme rajčata, cukety, plátky oliv, strouhanou citronovou kůru, osolíme, opepříme podle chuti a dusíme 20 minut.
-
3
Na talíře upravíme porce ryby a přelijeme zeleninovou omáčkou.